Opdrachtgever: Hotel Paradis, Zandvoort. 30 kamers. Opening zomer 2020.

Deze opdrachtgever gaf Hinck de vrijheid om een concept uit te denken dat het licht, de natuur en de frisheid van de zee naar de kamers zou brengen. We zijn gestart met een moodboard vol ideeën, waarbij we rekening hebben gehouden met de strandomgeving, de bouw en het licht.

In dit geval betreft het een duurzaam project. Het hotel is gebouwd met de techniek van houtskeletbouw (dus geen vervuilend beton) en wordt verwarmd via de warmtepomp, zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening.

Vervolgens hebben we een proefkamer ingericht met de producten die in onze ogen perfect passen bij duurzaam en ecologisch verantwoord bouwen. De proefkamer voldeed geheel aan de verwachting van de opdrachtgever. Dit vormde het startsein voor de verdere inrichting van het hotel.

Lampen, spiegels en krukjes van bamboe, wat een snelgroeiend duurzame houtsoort is. Ecologisch katoenen beddengoed. Vloerkleden van gerecycled plastic. Fraaie gordijnen, stalen kasten; allemaal producten van Nederlandse ontwerpers en/of Nederlandse productie. Hinck kiest voor lokale helden, met internationale uitstraling.