Velours

Velours is een bijzondere stof en word vaak verward met fluweel. Het is in principe het Franse woord voor fluweel. Maar er bestaat wel degelijk een klein verschil tussen beide. Velours werd iets later uitgevonden en is de gesneden variant van fluweel. Hierdoor word het zacht door het lossnijden van de poollussen, maar daardoor ook iets minder glanzend dan fluweel. Daarnaast is het vaak zwaarder van gewicht maar ook flexibeler.

De velours producten van Hinck zijn altijd gemaakt van katoenvelours. De kwaliteit van katoenvelours wordt onder andere bepaald door de binding en dichtheid van het weefsel. Om veloursproducten zo lang mogelijk mooi te houden is wassen in de wasmachine ten zeerste af te raden. Dit omdat hier vaak te veel wrijving in de trommel ontstaan en zo genaamde schuurvlekken kan veroorzaken (wit uitgeslagen vlekken). Mocht je het product toch zelf willen reinigen, raden we dit op de hand aan, in water niet warmer dan 30 graden met weinig zeep. Niet wringen of boenen en nat ophangen.

Advies van Hinck

Bij Hinck helpen we je graag zo lang mogelijk te genieten van je producten. Hierbij speelt wash and care een belangrijke rol. Om er zeker van te zijn dat de producten zo lang mogelijk mooi blijven hebben we uit een lopende adviezen. Het materiaal hangt altijd samen met het ontwerp. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat een product gezien het materiaal in het algemeen machinaal gewassen kan worden. Maar als deze handgeweven of bewerkt is kan dit als nog gevolgen hebben voor het design. Daarom raden we voor de kussens en plaids van Hinck uitsluitend dry clean only aan.