Wolvilt

Wolvilt ook wel gewoon vilt genoemd bestaat uit wol, water en zeep. Het is dus een techniek voor het vervaardigen van non-woven textiel. Hierdoor kan wolvilt nooit gewassen worden! Een voordeel van deze techniek is dat de stof stug en sterk is. Vuil blijf er meestal op liggen waardoor het er meestal voorzichtig af gedept kan worden. Wil je wolvilt strijken adviseren we er een katoenen doek overgelegen om direct contact te voorkomen.

Een andere eigenschap van vilt is dat het wat stof kan aantrekken dit is eenvoudig te verwijderen met een kledingroller of wat transparant tape. Door het schuren van bijvoorbeeld kleding kan wolfvilt iets gaan pillen dit is te verwijderen met een pluizentondeuse. Een andere tip om zo lang mogelijk van je wolvinnen product te genieten is om hem te impregneren met een speciale vuil afstotende spray geschikt voor wol. Hierdoor leg je een extra beschermlaag over het product waardoor vuil er nauwelijks in kan trekken.

Advies van Hinck

Bij Hinck helpen we je graag zo lang mogelijk te genieten van je producten. Hierbij speelt wash and care een belangrijke rol. Om er zeker van te zijn dat de producten zo lang mogelijk mooi blijven hebben we uit een lopende adviezen. Het materiaal hangt altijd samen met het ontwerp. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat een product gezien het materiaal in het algemeen machinaal gewassen kan worden. Maar als deze handgeweven of bewerkt is kan dit als nog gevolgen hebben voor het design. Daarom raden we voor de kussens en plaids van Hinck uitsluitend dry clean only aan.