ABOUT

In gesprek met Willemijn Walenkamp, oprichtster Hinck

Het alweer sinds 2007 dat ik met Hinck gestart ben en vanaf dag één heb ik geen moment getwijfeld. Dit is waar ik gelukkig van word. Voordat ik dit bedrijf begon, had ik een commerciële functie in het bedrijfsleven. Maar dagelijks creatief bezig zijn, maakt me zo veel gelukkiger. Het succes van Hinck zorgt ervoor dat ik iedere dag weer energie heb om nieuwe dingen te verzinnen.

De kracht zit in de kwaliteit, liefde voor detail en afwerking. Iedereen die aan ons succes meewerkt moet een goed gevoel hebben bij ons bedrijf; van de katoenplukkers en onze leveranciers, tot ons personeel en klanten die de producten kopen.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Het is een soort zesde zintuig. De ene keer raak ik geïnspireerd door een bepaalde structuur, de andere keer val ik voor een kleur of kleurencombinatie. Dat kan overal gebeuren, in de natuur of in de stad. Ook mode is voor mij een grote inspiratiebron. Ik kan uren bladeren in tijdschriften en dat hoeven niet de meest recente edities te zijn. De kleding in de jaren ’80 was kleurrijk, expressief een tikkeltje rauw; I love it. 

Als een collectie binnenkomt, ben ik met mijn hoofd alweer helemaal bij het volgende seizoen. Het is een proces dat niet stopt. Gelukkig heb ik nog inspiratie genoeg voor de komende 10 jaar!

Ik vraag me constant af of mensen nu al klaar zijn voor een idee, of dat een combinatie nog net even te gedurfd is voor dit moment. Maar mensen moeten ook een beetje worden opgevoed zodat ze iets meer te durven. Voor onze interieuradvies-projecten adviseer liever iets gewaagdere combinaties en die pakken eigenlijk altijd goed uit.  

Het allerbelangrijkste is dat de collectie klopt en dat hij aansluit op de vorige. Mensen kunnen dan voortborduren op wat ze al in huis hebben. Naast nieuwe collecties van plaids, kussens, lampen, bamboe krukken, poefen en aardewerk, ben ik continu de collectie aan het verbreden. 

Naast het ontwerpen van woonaccessoires, vinden steeds vaker projectontwikkelaars, vastgoedhandelaren en architecten ons bedrijf voor ons het inrichten van hotels en vakantiewoningen. Ook de inrichting van luxe appartementen voor expats behoort inmiddels tot onze vaste werkzaamheden. We hebben diverse mooie projecten afgerond, waaronder Hotel Paradis Zandvoort, waar we de 30 kamers volledig hebben ingericht. Het is heerlijk om met zoveel diverse werkzaamheden tegelijk bezig te zijn. Elke dag is anders. 

Ik wens iedereen veel inspiratie en natuurlijk plezier met shoppen. Kom je er niet uit, kan je ons altijd bellen…

Ciao, Willemijn