ABOUT

In gesprek met Willemijn Walenkamp oprichtster Hinck

Dit jaar is het alweer 13 jaar geleden dat ik met Hinck gestart ben en vanaf dag éen heb ik nooit een moment getwijfeld. Hiervoor had ik een commerciële functie in het bedrijfsleven. Maar dagelijks creatief bezig zijn, maakt me zo veel gelukkiger. Het succes zorgt ervoor dat ik iedere dag weer energie heb om nieuwe dingen te verzinnen.

De kracht van Hinck zit in de kwaliteit, liefde voor detail en afwerking. Iedereen die aan ons succes meewerkt moet een goed gevoel hebben bij Hinck; van de katoenplukkers en onze leveranciers, tot ons personeel en klanten die de producten kopen.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Het is een soort zesde zintuig. De ene keer raak ik geïnspireerd door een bepaalde structuur, de andere keer val ik voor een kleur of kleurencombinatie. Dat kan overal gebeuren, in de natuur of in de stad. Ook mode is voor mij een grote inspiratiebron. Ik kan uren bladeren in tijdschriften en dat hoeven niet de meest recente edities te zijn. De kleding in de jaren ’80 was kleurrijk en die mode is eigenlijk zo eigentijds als het maar kan.

Als een collectie binnenkomt, ben ik met mijn hoofd alweer helemaal bij het volgende seizoen. Het is een proces dat niet stopt. Gelukkig heb ik nog inspiratie genoeg voor de komende 10 jaar!

Ik vraag me constant af of mensen nu al klaar zijn voor een idee, of dat een combinatie nog net even te gedurfd is voor dit moment. Maar mensen moeten ook een beetje worden opgevoed zodat ze iets meer te durven. Ik adviseer liever een iets gewaagdere combinatie, die vaak goed uitpakt.

Het allerbelangrijkste is dat de collectie klopt en dat hij aansluit op de vorige. Mensen kunnen dan voortborduren op wat ze al in huis hebben. Naast nieuwe collecties van plaids, kussens, lampen, bamboe krukken, poefen en aardewerk, ben ik continu de collectie aan het verbreden. Ik wens iedereen veel inspiratie en shop plezier.

Willemijn